Self Drive 4×4

Een perfecte manier om de wildparken in Botswana te ontdekken op een relatief voordelige manier is via een selfdrive 4×4 reis. Individuele vrijheid, avontuurlijke 4×4 tracks, kamperen in de bush het echte Afrika gevoel!

Is dat niet gevaarlijk een self drive reis door Botswana en heb ik 4×4 ervaring nodig?

Een self drive reis is een leuke en avontuurlijke manier om Botswana te ontdekken en in combinatie met goed advies en een betrouwbare auto zeker niet meer gevaarlijk dan reizen in een groep. Ook zonder 4×4 ervaring is het mogelijk rond te reizen. Gezond verstand en een avontuurlijk instelling maken dat een self drive reis voor iederen haalbaar kan zijn. Naast eenvoudig kamperen in dak en of grondtenten zijn er tegenwoordig ook steeds meer 4×4 campers beschikbaar die meer comfort bieden.

Een Self drive 4×4 naar Botswana kan gestart worden in de volgende landen & plaatsen:

Botswana: Maun en Kasane

Zuid-Afrika: Johannesburg, Kaapstad en Upington

Namibie: Windhoek

Zimbabwe: Victoria Falls

Zambia: Livingstone

Het is bijvoorbeeld mogelijk te starten in een andere plaats dan waar de huurauto weer wordt ingeleverd. Houdt er wel rekening mee dat er bij one way rentals een drop-off fee wordt berekend. De meest voordelige stad om te starten met een langere selfdrive (meer dan 15 dagen) is Johannesburg. Voor korte 4×4 selfdrive reizen naar Botswana is het aan te raden te starten in Kasane of Maun en daar weer terug te keren. Daardoor ontstaat er een compacte reis. Meer uitgebreide informatie en/of het aanvragen van een selfdrive 4×4 offerte kun je op de selfdrive4x4 vinden. Kijk ook op de speciale Selfdrive4x4.com website voor alle Botswana reizen en 4×4 autohuur in Botswana.

Kampeerplaatsen in de Nationale Parken

Belangrijk bij selfdrive 4×4 safari reizen in Botswana is dat je bij je autohuur in Botswana rekening houdt met het van te voren vastleggen van de verschillende kampeerplaatsen in de National Parks. Zonder reservering kun je niet overnachten op een kampeerplaats in de reservaten of National Parks van Botswana. Het reserveren van campsites is dus noodzakelijk. Via Selfdrive4x4.com kun je eenvoudig campsites laten reserveren in combinatie met autohuur botswana. Meest populaire kampeerplaatsen zijn o.a. Chobe National Park Savuti en North Gate (Khwai River) in het Moremi Game Reserve. Andere wildparken zijn het Central Kalahari Game Reserve en het Makgadikgadi Pans National Park.

Self drive Botswana foto’s:

Self drive video Botswana Moremi Game Reserve:

Self drive pakket reizen naar Botswana:


Self Drive Safari Botswana en Zuid-Afrika 20 dagen optimaal v.a. 1790 Euro p.p. (bij twee personen)

Een mooie en avontuurlijke self drive reis van 24 dagen inclusief o.a. reserveringen voor National Parks in Botswana. Deze selfdrive reis is ideaal geschikt voor de avontuurlijke reiziger die graag wil dat de belangrijkste delen van de reis van te voren geboekt zijn. Start en eindpunt in Johannesburg wat het mogelijk maakt voordelig naar Zuid-Afrika te vliegen.
Lees meer/ boek direct deze reis (Selfdrive4x4.com)

Selfdrive Botswana met 4×4 en National Park reserveringen
Voor een self drive reis naar Botswana is het noodzakelijk de kampeerplaatsen in de wildparken van te voren te reserveren, zonder reservering kun je niet overnachten op de campsites in b.v. Moremi, Chobe National Par, Nxai Pan en Central Kalahari Game Reserve. Maak gebuikt van de boeking service en onze pre-booked campsites en reisroutes.
Lees meer / boek direct deze reis  (Selfdrive4x4.com)