Chobe National Park

Naast het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park in het Noorden van Botswana het tweede grote wildpark in Botswana dat je zult moeten bezoeken tijdens een safari vakantie in Afrika (Botswana). Dit uitgestrekte wildpark heeft een noordelijk deel aan de Chobe rivier en op de grens met Namibie. In het Zuiden grenst het Chobe National Park aan het Moremi Game Reserve. Oost en West bevinden zich private concessie gebieden welke beheerd worden door diverse lodges en safari camps (luxe reizen).

Chobe National Park Savuti Botswana. Bijzondere gebieden zijn o.a. de Savuti (Savute) Marsh met alle dode acacia bomen en het gebied bij de Chobe Rivier in het Noorden van het Chobe National Park. Bij Savute heb je grote kans de Savuti Pride te zien, een grote troep leeuwen die hier al vele jaren leeft. Sinds 2009/2010 staat er weer water in de Savuti Channel, een unieke situatie waarbij je het Chobe National Park op een geheel andere manier kunt zien dan de afgelopen twintig jaar het geval is geweest. Tongasabi bied je diverse avontuurlijke reizen en safari’s die dit prachtige natuurgebied in Botswana bezoeken. Andere wildparken in Botswana.

Kamperen in het Chobe National Park:

In het Chobe National Park zijn 3 kampeerplaasten waar je kunt verblijven. Meest populair is Ihaha aan de Chobe Rivier in het uiterste Noorden van het wildpark. Daarnaast is Savuti de meest interessante kampeerplaats. Hier zul je veel grote Bull olifanten treffen en tevens is Savuti goed voor het zien van leeuwen en hyena. Voor een reis met 4×4 dwars door Moremi en Chobe is het noodzakelijk een overnachting te maken in Savuti. Indien mogelijk is het advies daar minimaal 2 nachten te verblijven. De derde campite is Linyanti iets meer naar het Noord-Westen t.o.v. Savuti. Dit is ook een mooie site om te verblijven alleen is de weg er naartoe zeer slecht (zwaar mul zand). Het is niet mogelijk op de bonnevooi naar Moremi te reizen en te overnachten op deze campsites. Het reserveren is dus noodzakelijk. Via Selfdrive4x4.com kun je eenvoudig campsites laten reserveren.

Lodge en tented Camps:

Rond het Chobe National Park zijn diverse concessie gebieden met (luxe) safari lodges en tented camps. Vaak worden deze gecombineerd met een fly-in safari naar het Moremi Game Reserve. Tevens is het mogelijk een lodge op te nemen in het self drive reis door het Chobe National Park. Wil je meer informatie over de mogelijkheden in het Chobe National Park neem dan contact op met Tongasabi Safaris.

Foto impressie:

Film impressie:

Kaartje: