Moremi Game Reserve

Het Moremi game reserve (wildreservaat) in Botswana is een van de meest belangrijke en mooiste wildgebieden van geheel Zuidelijk Afrika! Op een safari reis door Botswana mag een bezoek aan dit wildpark niet ontbreken. Grote stukken natuur van de Okavango Delta maken ook deel uit van het Moremi Game Reserve. Belangrijke delen en (campsites) binnen het wildreservaat zijn o.a. North Gate (Khwai en de Khwai rivier), South Gate, Third Bridge en Xakanaxa (beiden aan de Westkant van Moremi). Bijzondere plaatsen waar je veel dieren kunt treffen zijn o.a. Dead Tree Island (vol met dode bomen) en de Dombo Hippo Pools (bereikbaar vanuit de Khwai campsite bij North Gate).

Self drive reizen naar Moremi:

Het Moremi Game Reserve kan goed ingepast worden in een self drive reis naar Botswana. Essentieel is een goede 4×4 auto. De meeste self drive reizigers zullen gaan kamperen in het reservaat. Alle 4×4 routes binnen het wildpark kunnen het beste met gps en Tracks4Africa software gereden worden. Door de wirwar van tracks is de kans om de weg kwijt te raken bijzonder groot. Via Selfdrive4x4.com zijn er diverse self drive reizen beschikbaar door het Moremi Game Reserve. Tevens is het mogelijk een gps systeem te huren met de Tracks4Africa software.

Kamperen in het Moremi Game Reserve:

Meest interessante campsites zijn Xakanaka, Third Bridge en Khwai (North Gate). Minder interessant is South Gate. Deze laatste site bevind zich zoals de naam al doet vermoeden bij de zuidelijke entree van het wildreservaat. De ligging is ver van alle nattere delen van Moremi en de Okavango Delta. Campsites moeten van te voren gerserveerd en betaald worden. Het is niet mogelijk op de bonnevooi naar Moremi te reizen en te overnachten op deze campsites. Het reserveren is dus noodzakelijk. Via Selfdrive4x4.com kun je eenvoudig campsites laten reserveren.

Georganiseerde reizen:

Tongasabi Safaris biedt de reiziger diverse safari reizen die een meerdaags bezoek brengen aan dit bijzondere natuurreservaat in Botswana. Naast het Moremi Game Reserver is er ook het Chobe National Park dat niet mag ontbreken in een Botswana reis. Zowel eenvoudige kampeersafari’s als meer luxe reizen met lodges en tented camps zijn beschikbaar.

Lodge en tented camps:

Rond het Moremi Game Reserve vind je grote gebieden natuur gelijk aan het reservaat. Deze stukken natuur zijn uitgeveven als concessie aan diverse lodges en tented camps. Veel luxe (fly-in) reizen maken gebruik van deze lodges en tented camps. Op de kaart zijn al deze gebieden aangegeven met een NG nummer. So vind je ook op de kaart de NG/32 Okavango Kopano Mokoro Community Trust. Dat is een concessiegebied waar de lokale bevolking mokoro excursies verzorgd. Start en eindplaats voor deze excursies is Maun. Wil je meer informatie over de mogelijkheden in het Moremi Game Reserve neem dan contact op met Tongasabi Safaris.

Foto impressie:

Video impressie:


 

Kaartje: