Nxai Pan National Park

Het Nxai Pan National Park ligt ten Noorden van het Makgadikgadi Pans National Park aan de doorgaande weg tussen Nata en Maun. Nxai Pan ik gemakkelijk in te passen bij een self drive reis door Botswana. Met name in de regentijd is een  bezoek aan het Nxai Pan National Park zeer de moeite waard. Aangezien het park op de grens tussen de Kalahari en de meer noordelijke parken ligt vind je in dit park zowel pure woestijn dieren als de Gemsbok en Springbok maar ook antilopen die niet in de Kalahari voorkomen zoals de Impala. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van voedsel en water. Andere dieren die je kunt zien in dit wildpark zijn olifanten, giraffes, zebra en natuurlijk de diverse roofdieren zoals de leeuw, luipaard en gevlekte hyena.

Kamperen in het Nxai Pan National Park:

Binnen het park zijn 3 campsites, in het Noorden, in het Zuiden en eentje bij de bekendste groep Baobab bomen van Botswana: Baines Baobabs. Ook voor Nxai Pan geldt dat de kampeerplaatsen van te voren gereserveerd moeten worden. Baines Baobabs dankt zijn naam aan de schilder Thomas Baines die de group Baobab bomen geschilderd heeft in 1862. In der loop der jaren is er weinig veranderd aan deze groep Baobab bomen. Het Nxai Pan National Park kan het best bezocht worden met een 4×4 auto d.m.v. een self drive reis.

Lodge en tented camps:

Binnen het Nxai Pan National Park vind je het Nxai Pan camp van Kwando (te boeken via Tongasabi Safaris). Dit is een luxe camp en wordt vaak ingepast in een fly-in safari met andere safari camps in Botswana. Andere lodges en vaste accommodatie niet ver van Nxai Pan National Park zijn o.a. Gweta Lodge en Planet Baobab.

Foto impressie:

Kaartje: